21 Kasım 2009 Cumartesi

ÖNEMLİ HABER : DOMUZ GRİBİNDE DOĞAL DESTEK

DOMUZ GRİBİNE KARŞI

DOĞAL DESTEK: KEKİK



Kekiğin ( Thymus vulgaris L., Thymus zygis) bileşiminde bulunan thymol ve carvacrol mikro organizmaların çoğalmasını önlemektedir. Thymol’ün fenolden 20 kat daha güçlü etki gösterdiği bilinmektedir ve en güçlü bakteri ve virüs öldürücüleri arasında yer almaktadır. Kekiğin HSV-1, HSV-2 ve ACVres virüslerine karşı etkili olduğu bilimsel çalışmalarla ortaya konmuştur.

Kekik, Sağlık Bakanlığı’nca açıklanan tedbirlere ilave olarak, korunma amaçlı temizlikte kullanılabilir. Bunun için; 2 yemek kaşığı ince kıyılmış veya öğütülmüş kekik fincana konur, üzerine 1 limonata bardağı kaynar su ilave edilir, ağzı kapalı olarak 15 dakika bekletilip süzülür. Yemeklerden önce ve sonra eller yıkanır, elde edilen sulu kısımla ovuşturulur, tırnak içlerinin iyice temizlenmesi sağlanır. Salgın geçene kadar uzun tırnakların kesilmesi önerilir. Bu kekikli suyla ağız gargara yapılır ve buruna da çekilir. Mutfak, lavabo ve banyodaki ıslak yerler bu kekikli suyla silinebilir.



Kaynak: Dr. Ahmet Toptaş, Alman kanunlarına göre düzenlenip izin verilen

BİTKİLERLE MODERN TEDAVİ, Gonca Yayınevi, İstanbul 2009,

ISBN: 978-9944-790-31-4, (0212)5285076-5286005.

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Faydalı bilgilerin için teşekkürler canım:)Bu arada bende bir MSM mezunu olarak Cem'i teneffüslerden tanıyorum..MSM ortamı çok neşelidir:)Ömür boyu mutluluklar diliyorum..
SEVGİLERİMLE...

Sayfalar